EVDE BAKIM NEDİR?

Evde Bakım, gerek teşhis ve tedavi sonrası bakım sürecinde, gerek kronik bir hastalığın takibinde, gerekse herhangi bir sağlık problemi olmaksızın koruyucu sağlık ve tetkik hizmetlerinin verilmesi süreçlerinde, ihtiyaç sahiplerine kendi ortamlarında sağlık bakımı hizmetlerinin verilmesidir.
Evde bakım hizmetinde amaç, günlük yaşam şartlarını en az etkileyerek en doğru tedaviye ulaşmak yolu ile hastalığın ve yetersizliğin etkilerini en aza indirmek ve aynı zamanda hastanın yaşam kalitesini yükseltmektir. Bu hizmet ayrıca; evde kalmayı tercih eden ve tedavisi, bakımı devam eden; ancak yakın aile çevresi ve arkadaşları tarafından bakımı gerçekleştirilemeyenler için gereklidir.
EVDE BAKIMIN AVANTAJLARI

Evlerde sağlık bakımının yıllardır yurt dışında da görülen en önemli iki faydası, sağlık harcamalarında sağladığı düşüş ve kişinin kendi huzurlu ortamında, ailesi ve bakımına olanak vermesi. Bunların yanında bu hizmetin yararlarını şöyle sıralayabiliriz:

• Sağlık servisini ayağınıza getirir
  • Kişiye özel bir bakım sağlar
  • Bakım alan aileyi bir arada tutar
  • İyileşmeyi hızlandırır
  • Bakım maliyetlerini düşürür
  • Teşhisten iyileşmeye kadar geçen süreçte kesintisiz kaliteli ve standart hizmet sağlar
  • Hasta ve yakınlarına bakım konusunda eğitimi de içerir
  • Yalnızca yaşama yıllar değil, yıllara da yaşam katar
  • Zamanınızdan tasarruf sağlar
  • En üst düzeyde bağımsızlık sağlar
  • Yaşam kalitesini yükseltir
  • Her insan kendi evinde olmayı tercih eder.Evde bakım ile hasta,kendi evinin rahatlığını,özgürlüğünü ve güvenini hisseder
  • Uzun süre tedavi gerektiren hastalıklarda sağlık giderleri artar
  • Direnci zayıflamış hastaları hastane enfeksiyonlarından korur
  • Tedaviyi konforlu şekle sokar
  • Hekim, hemşire,hasta ve yakınlarının işbirliği daha iyi sağlandığından tedavi başarısı artar
  • Hastanede bakılan hastalarda anksiyete, depresyon ve performans azalması gibi durumlar evde bakım alanlara göre %24 daha fazla görülmekte
  • Multidisipliner evde bakım programları, hastaneye yatışları azaltmada %3-12 daha etkin bulunmuştur.
Evde Bakım Hizmetlerinden Kimler Yararlanabilir?
  • Yaşlılar
  • Gebeler
  • Bebekler
  • Lohusalar
  • Kronik hastalıkları olanlar
  • Engelliler
Tüm bu faktörler göz önüne alınarak evde bakım hizmetlerinin koruyucu sağlık hizmetlerindeki yerinin öneminden dolayı Bornova Belediyesi olarak Evde Bakım Hizmetleri çatısı altında Evde Yaşlı Bakım Hizmetleri ve Evde Gebe, Bebek, Loğusa Bakım Hizmetleri yürütülmektedir.

EVDE YAŞLI BAKIM HİZMETİ

AMACI:

Bornova Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan 60 yaş üstü bakıma, yardıma ve ilgiye muhtaç kişilere ihtiyaç duydukları sağlık ve sosyal hizmetlerin ev ortamında profesyonel sağlık bakıcıları tarafından verilmesi amaçlanmıştır.

Evde Yaşlı Bakım Hizmeti Personeli : Hemşire ve Hasta Bakım Elemanlarından Oluşmaktadır.
Toplanan veriler ışığında artan yaşlı nüfusu ve bakıma muhtaç vatandaş sayısının artışına bağlı olarak hizmet yürütülmektedir.
Hizmet almak isteyen vatandaşlar bildirimlerini yapabilmek için 469 69 16 – 467 67 72 nolu telefonu arayabilirler ayrıca bulundukları mahalle muhtarlıklarına bildirebilirler.

EVDE YAŞLI BAKIMI DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Amaç: Bireylerin kendilerini tanımalarını, güçlü ve zayıf yönlerini fark ederek olumluya odaklanmaları meşguliyet terapisi uygulayarak yaşam kalitelerinin yükseltmek, hasta ve yaşlıların ölüm odaklı düşünce yapılarını yaşam odaklı düşünce yapısıyla yer değiştirme, önemli olduklarını hissettirmek amaçlanmıştır.
Evde Danışmanlık Hizmetleri Personeli: Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uzmanı
Evde yaşlı bakım personeli tarafından bakım gereksinimleri karşılanan yaşlılarımızın ruh sağlığıda göz önüne alınarak gerekli görülen yaşlılarımıza hizmet sunulmaktadır.

EVDE GEBE,BEBEK,LOĞUSA BAKIM HİZMETİ

AMAÇ:

Öncelikli olarak sağlık kuruluşuna gidemeyen gebe, bebek, loğusaların bakım takip ve ihtiyaçlarının ev ortamında profesyonel ebeler tarafından verilmesi amaçlanmıştır.

Evde Yaşlı Bakım Hizmeti Personeli: Ebeler tarafından yürütülmektedir.

Hizmet Bölgesi: Merkez Mahallesi, Zafer Mahallesi, Serintepe Mahallesi,Birlik,Mevlana,Doğanlar,Kızılay,
Yunusemre Mahalleleri

Yapılan ön çalışmalar ve saha çalışmaları neticesinde hizmetin en az ulaştığı bölgeler öncelikli olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda belirlenen bölgelerde gebe, bebek, loğusa bakım hizmeti yürütülmektedir.
Hizmet almak isteyen vatandaşlar bildirimlerini yapabilmek için 436 52 71 nolu telefonu arayabilirler ayrıca bulundukları mahalle muhtarlıklarına bildirebilirler.

EVDE GEBE LOĞUSA DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Amaç:

Bireylerin kendilerini tanımalarını, güçlü ve zayıf yönlerini fark ederek olumluya odaklanmaları meşguliyet terapisi uygulayarak yaşam kalitelerinin yükseltmek, bebek, anne, baba ilişkisi, doğum sonrası depresyon, annelik hüznü, vb. ruhsal sorunlarla ilgili bilgilendirmek ve yönlendirmede bulunmak amaçlanmıştır.

EĞİTİM

Lider Kadın Eğitimi
Okul Eğitimleri
Kişisel hijyen Çocuk beslenmesi
Ergenlik Aile İçi Şiddet
Koruyucu Sağlık Eğitimleri
Obezite Hipertansiyon
Diyabet Yüksek kolesterol
Sigara Hareketsiz yaşam
Menopoz CYBH (Cinsel yolla bulaşan hastalıklar)

40 Yaş üstünde olan vatandaşlarımıza yönelik kalp hastalığına sebep olan risk faktörleri taraması başlatılmıştır.

Meme kanseri

FOTOĞRAFLAR

Evde Yaşlı Bakım Hizmeti
Lider Kadın Eğitimi