Bornova Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü 5 gün sürecek etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. 5 – 9 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinliklerle kadınlar söyleşiden sergiye, dans gösterilerinden tiyatro oyunlarına kadar bir çok organizasyona katılarak dolu dolu bir hafta yaşayacak.

Bornova Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü 5-9 Mart tarihleri arasında tiyatro, sergi, film gösterimi ve söyleşilerin yer aldığı çeşitli etkinliklerle kutlayacak. Bornovalı kadınlara dolu dolu bir hafta yaşatacak olan etkinlikler 5 Mart Pazartesi günü Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde başlayacak. “ Dünya’da İz Bırakan Kadınlar” fotoğraf sergisi ile “İklim Değişikliği ve Kadın” söyleşisi 14:00-16:00 saatlari arasında gerçekleşirken, etkinliğin konuşmacısı Küresel Denge Derneği Başkanı Dr. Nuran Talu olacak.

Dans ve tiyatral gösteri

Etkinlikler kapsamında 6 Mart tarinde Bornova Belediyesi Kültür Merkezi içinde “ Dünya’da İz Bırakan Kadınlar” fotoğraf sergisi tekrar açılırken, Lirik Dans Gösterisi ile “Kız Kardeşlerim” adlı tiyatral gösteri de 14:00-16:00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Belgesel ve imza günü

Yazar -Yönetmen Tuluhan Tekelioğlu,  hayallerinden yapılmış hayatları yaşayan kadınların öykülerini anlattığı “Yapabilirsin”  Belgeseli ile Bornovalılar ile buluşacak. 7 Mart saat:16:00’da Bornova Kültür Merkezi’n de yapılacak gösterimin ardından Tekelioğlu imza günü ile sevenleriyle buluşucak. 8 Mart’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği “Kadın Festivali”ne Bornova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi katılarak  Kültür Park 2 nolu holde stant açacak.

Kadın Savaşları sahnelenecek

Çamdibi Kadın Dayanışma Merkezi tarafından hazırlanan ve Aristophanes’in yazdığı “Kadın Savaşları” adlı tiyatro gösterimi ise 9 Mart’ ta Çamdibi Nedret Güvenç sahnesinde seyirci ile buluşacak. Yönetmenliğini Gülizar Taşkın’ın yaptığı kareografisini ise Şenol Ağrıdağ’ın üstlendiği oyun saat 14:00’te başlayacak.

Ayrıca 5-9 Mart tarihleri arasında Bornova Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği “Kadına Şiddete Hayır” temalı kısa film yarışmasında ödül alan 5 filmin de gösterimi gerçekleşecek. 9 Eylül Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan etkinlikte gösterimler D.E.Ü Güzel Sanatlar Fakültesi’n de yapılacak.

Sosyal Medya da Paylaş