• Yetişkin tiyatrosu kursları Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’ nun 18 yaş ve üzeri yaş grubu katılımcılar için düzenlediği bir kurstur.
  • Kursa katılım, başvuran katılımcılar arasından sınavla belirlenir. (*)
  • Kurslar, 05 Kasım 2017 tarihinde başlayacak ve Haziran ayına kadar devam edecektir.
  • Dersler her Pazar Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde saat 14:00 ile 20:00 arasında, Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nde 11:00-17:00 arasında yapılacaktır. Prova süreci başladığında hafta içi akşamları ek çalışma yapılabilmektedir.
  • 1999 doğumlulardan küçükler alınmayacaktır.
  • Tirad-doğaçlama, ses ve hareket olmak üzere 3 aşamadan oluşacak olan sınav tek gün içinde ve sadece 22 Ekim 2017 Pazar günü yapılacak, mazeret sebebiyle ek sınav günü açılmayacaktır.
  • Yetişkin tiyatrosu kurs başvuru kayıtları 19 Ekim 2017 Perşembe günü mesai bitimine kadar devam edecektir. Bu tarihten sonra kayıt alınmayacaktır. 20 Ekim 2017 Cuma günü sınav saati konusunda bilgilendirme için e-posta gönderilecektir.

Kursiyer seçim süreciyle ilgili ayrıntılı bilgi aşağıdadır;

(*) Seçmeler 22 Ekim 2017 Pazar günü Uğur Mumcu KSM’nde yapılacaktır. Kazanan adaylar yönetmenlerin kararı doğrultusunda Uğur Mumcu KSM ya da Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nden birinde eğitim görecektir.

(*) 2017-2018 eğitim sezon ücreti 24 Ekim 2017 – 03 Kasım 2017 tarihleri arasında tahsil edilecektir. Öğrenciler ücretlerini yatırdıktan sonra derslere başlayabileceklerdir.

ÜCRETİN ÖDENMESİ:

Bornova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Birimi’ne ya da “bornova.bel.tr adresindeki e-belediye sekmesinden “TC kimlik numarayla tahsilât”  butonuna tıklayarak yatırılacaktır.

Ücret uygulaması şu şekilde olacaktır ;

Sezon (8 aylık) eğitim ücreti  :  120 TL.

1. derece personel yakını : 90 TL.

Aynı aileden birden fazla kişi (1.derece akraba) (kişi başı) :  90 TL.

(*) 3 aşamalı sınavda değerlendirme amaçlı olarak istenilecek hususlar şunlardır:

1. Tirad-Doğaçlama: Ekte yer alan tiradlardan en az bir tanesinin ezberlenmesi ve ezberlenen tiradın bulunduğu oyun metninin okunması zorunludur. Parçasını hazırlamayan adaylar seçmelere alınmayacaktır. Zorunlu tirada ek olarak adaylar eğer isterlerse kendi hazırladıkları bir tiradı da sahneleyebilirler.
  2. Ses: Piyano ile verilecek tek ses, iki ses ve ezgi tekrarı. Ritim tekrarı. Ayrıca adayların söylemek üzere bir şarkı seçmeleri gerekmektedir.
  3. Hareket: Hareket tekrarı, beden koordinasyonu, esneklik, müzikle uyumlu hareket edebilme becerileri değerlendirilecektir.

(*) Sınav günü adaylar kayıt yaptırdıkları tarih sırasına göre seçmelere alınacaktır.

(*) Sınava rahat kıyafetlerle gelinmesi gerekmektedir.

Formlarda dikkat edilmesi gereken noktalar;

(*) Formların eksiksiz doldurulması gerekmektedir.

(*) Formlardaki e-posta bölümlerinin dikkatli doldurulması gerekmektedir. Çünkü sizlerle iletişim

e-posta aracılığı ile yapılacaktır. Bildirimleri almak için e-posta adreslerinizi kontrol etmeniz rica olunur.

Kurs ile ilgili detaylı bilgilendirmeyi okudum ve şartları kabul ediyorum.