1) Yukarıda özellikleri belirtilen taşınmaz malların 2886 sayılı Kanunun 45. maddesi gereğince açık teklif usulü ile 3 yıllığına 31.12.2018 Pazartesi günü Bornova Belediyesi Encümen Toplantı Salonu (Bornova Büyük Park içi – Bornova Belediyesi Binası Zemin Kat) nda yukarıda yazılı yıllık tahmini bedellerin arttırılması suretiyle kiraya verilecektir.

2) 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 12, 13 ve 14.sırada yer alan taşınmazların ihalesine katılmak isteyen istekliler,

1. Gerçek kişi olması halinde;
  • Tebligat için adres beyanı,
  • C. Kimlik fotokopisi veya kimlik numarası beyanı,
  • Noter tasdikli imza beyannamesi,
  • 2886 sayılı Kanuna uygun olarak düzenlenmiş geçici teminat mektubu veya makbuzu (Geçici teminat mektubu şartname ekinde yer alan standart forma uygun olmalıdır)*,
  • Vekaleten ihaleye iştirak edeceklerden noter tasdikli vekaletname ve vekalet edene ait noter tasdikli imza beyannamesi,
  1. Tüzel kişi olması halinde,
  • İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge,
  • Tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarını gösterir noterce tasdik edilmiş imza sirküleri,
  • Vekaleten ihaleye iştirak edeceklerden noter tasdikli vekaletname ve vekile ait noter onaylı imza beyannamesi,
  • Vakıflardan, odalardan, federasyonlardan, kooperatiflerden veya konfederasyonlardan ihaleye katılmak üzere yetkili organ tarafından alınmış kararın aslı veya noter tasdikli sureti ve ihaleye katılmak üzere yetkilendirilen kişinin noter tasdikli imza sirküsü,
  • Derneklerde, ihaleye katılmak üzere yetkilendirdiği kişiyi belirten karar defterinin ilgili sayfasının noter tasdikli sureti ve yetkilinin noter tasdikli imza beyannamesi,
  • Derneklerden, dernek tüzüğünün noter tasdikli sureti,

3) 10 ve 11. sırada yer alan taşınmazların ihalesine “Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler, Cumhurbaşkanınca vergi muafiyeti tanınmış vakıflar ve 7/6/2005 tarihli ve 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu kapsamına giren meslek odaları” ihaleye katılabilecektir. İstekliler, ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin temsile yetkili olduklarını gösterir noterce tasdik edilmiş imza sirküleri ve kanıtlayıcı diğer belgeleri ihale saati başlangıcına kadar Encümen Başkanlığına ibraz edecekler veya aynı saate kadar Encümen Başkanlığı veya Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne ulaşmak kaydıyla tekliflerini iadeli taahhütlü bir mektupla da gönderebileceklerdir. Ancak postada vaki olabilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.

4) 5. sırada yer alan, ihalesi yapılacak taşınmazın faaliyetine uygun olarak isteklilerden daha önce benzer bir faaliyette (kafeterya, çay bahçesi, kahvehane, restoran, vb) işletmeyi en az 3 (üç) sene çalıştırmış olduklarını gösteren; ilgili vergi dairesinden mükellef sicil bilgisi, vergi dairesi kaydı, işyeri açma ruhsatı ve bu ruhsat adına düzenlenmiş vergi levhası veya 3 yıllık kira sözleşmesi aranacaktır.

5) İhaleye ait şartname ve diğer belgeler mesai saatleri içinde Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nde bedelsiz olarak görülebilir veya isteklilere bedelsiz olarak verilir.

6) Taşınmaz malların 4, 5, 6 ve 7. sırada yer alan taşınmazlardan yıllık kira bedelleri üzerinden KDV alınır.

7) Encümen ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

İlan olunur.

Taşınmaz Mal Kiralama İlanı’nı indirmek için tıklayınız