Bornova Belediyesi, birlikteliklerini çeşitli nedenlerle resmi nikahsız olarak sürdüren 13 çifti Türk Medeni Kanunu’na göre resmen karı koca ilan etti. Pınarbaşı Topkapı Garden Düğün Salonu’nda düzenlenen şölen havasındaki düğün töreninde 13 çiftin yanı sıra 3 genç çiftin de nikahı kıyıldı. Çiftlerin nikahlarını kıyan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, evlilik cüzdanlarını teslim ettiği çiftlere ömür boyu mutluluklar diledi

Bornova Belediyesi, bugüne kadar evliliklerini resmi nikahsız sürdüren çiftleri, muhteşem bir düğün organizasyonu yapıp Türk Medeni Kanunu’nun güvencesi altına aldı. Pınarbaşı Topkapı Garden Düğün Salonu’nda düzenlenen şölen havasındaki döğün töreninde daha önceden resmi nikah kıydırmayan 13 çift ile 3 genç çift evlilik cüzdanlarını almanın mutluluğunu yaşadı. Bornova Belediyesi, hayırseverlerin katkılarıyla gelin ve damatların kuaförden fotoğraf çekimine, gelinlik ve damatlıklardan ayakkabılarına kadar bütün düğün masraflarını karşıladı.

Gondollarla geldiler

Çiftler hayatlarını resmi olarak birleştirdikleri sahneye meşaleler eşliğinde gondollarla geldiler. Bazı çiftlerin mutluluklarına çocukları da şahit olurken, ikisi de 60 yaşında olan Mehmet Letif ve Güllü Adıyaman çiftinin ikinci bahar coşkusu görülmeye değerdi. Tüm çiftlerin nikahlarını Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila kıyarak, mutluluklarının devamını diledi.

Çiftlerin nikah şahitliklerini sponsor firmaların temsilcileri ile CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yükksel, Mustafa Moroğlu, CHP İzmir Milletvekili Adayları Ali Engin, Nurgül Uçar, Nevzat Kavalar, Ali Kemal Elitaş, CHP İl Başkan Yardımcısı Osman Peri, CHP Bornova İlçe Başkanı Fatma Doğru ve Bornova Muhtarlar Derneği Başkanı Erkan Güler yaptı. Gecenin ilk dansını eşiyle birlikte yapan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, uzun süre çiftlerle birlikte sahnede kaldı.

Nikahları Atila kıydı

Nikah şöleninin sponsorluklarını Torres, Özege Teknik, Topkapı Garden Düğün Salonları, Balgin Sposa, Pınar Moda, Madam Burcu, Akbıyık Döner, Eliza Kuaför, Stüdyo Plus, Foto Beymen ve Ayküsan üstlendi.

Tüm çiftlerin nikahını kıyan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 16 mutluluğu birden yaşadıklarını belirterek, “Evlilik müessesesi bizim toplumumuz için çok önemli. Yeni çiftlerimizin cumhuriyetçi, Atatürkçü gençler yetiştirmesini diliyorum. Bu güzel organizasyonun gerçekleştirilmesinde bize destek olan herkese, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.