Bornova Belediyesi ilçenin aynı zamanda tarihi alanlarından ve simgelerinden biri olan Büyükpark’ta kapsamlı düzenlemeler yaptı. Bu kapsamda ilk olarak 9 Eylül’de yeni çocuk oyun alanı kullanıma açıldı. Büyükpark’ın meydanındaki havuz da ele alınarak tamamen yenilendi. Eski havuz, yenilenerek fıskiyeli ve ışıklandırmalı kuru havuza dönüştürüldü.

KURU HAVUZUN ÖZELLİKLERİ

Büyükpark meydanında yapımı tamamlanan havuz iskelet sistemi üzerine kurulmuş bir kuru havuzdur. Eski havuz ile aynı ölçülerde inşa edilen havuzun zemin altında su toplama kanalları bulunmaktadır. Üzeri doğal taşla kapatılmış olan kuru havuzun tam ortasında 3 metre yükseklikte su atan merkez jet fıskiye sistemi bulunmaktadır. Orta bölümdeki bu sistemin dışında 50 santimetreden 2.5 metre yüksekliğe kadar su püskürtme kapasitesine sahip olan 226 su başlığı bulunuyor. Dört ayrı renkte toplam 10 ayrı müziğe kadar ayarlanabilen ve bu 10 müzikle uyumlu dans kareografisi yapılabilen, uzaktan kontrol edilebilen kumanda odası bulunmaktadır.

Çocukların gelişimine katkı sağlayacak

Büyük Park’taki çocuk oyun alanı 0-5 yaş ve 5-12 yaş gruplarına hitap edecek. İçerisinde özellikle engelli çocukların rahat erişimini sağlayabileceği oyuncaklar da yer alıyor. Ayrıca parkta çocukların bir arada oynayabileceği fiziksel ve zihinsel gelişimlerini arttıracak aktiviteler ile birbirinden farklı zemin oyunları da bulunuyor. Minik misafirlerinin zarar görmelerini önlemek için ise alanın yerleri renkli dökme kauçuk ile kaplandı.