Bornova Belediyesi Kurumsal Web Sitesi
ENGLISH
  • ANA SAYFA
  • KURUMSAL
    • Başkan
    • Başkanın Mesajı
    • Organizasyon Şeması
    • Meclis Üyeleri
    • Muhtarlar
    • Tarihçe
    • Etik Komisyonu
    • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
    • İhtisas Komisyonları
    • Yönetmelikler
    • Birimlerimiz
    • Afet ve Acil Durum Toplanma Alanları
    • Kardeş Belediyeler
    • Üyeliklerimiz
    • Saydamlık ve Hesapverilebilirlik
  • Raporlar
  • E-BELEDİYE
    • E-Belediye Hizmetleri
    • İhale İlanı
    • İstek Şikayet
    • İmar e-Ruhsat
    • Taşınmaz Mal Kiralama İlanı
    • Sicil Arama
    • Bilgi Edinme (Gerçek)
    • Bilgi Edinme (Tüzel)
    • Parselasyon Planları
    • İmar Durumu Sorgulama
    • Meclis Kararları
    • Meclis Gündemi
    • Askıya Çıkan İmar Planları
    • IBAN numaraları
  • Bornova Rehberi
  • İletişim
Hızlı Menü

Bornova’da atalık tohumlar çocuklarla geleceğe taşınacak

  • Ana Sayfa
  • /
  • Haberler
  • / Bornova’da atalık tohumlar çocuklarla geleceğe taşınacak

Bornova’da atalık tohumlar çocuklarla geleceğe taşınacak

Çoğu ilk kez böylesi bir eğitime katılan öğrenciler atalık tohumları toprakla buluşturmanın heyecanını yaşadı.
25 Şubat 2022

 

Bornova Belediyesi yerel tohumların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla ilçedeki öğrencilere Atalık Tohum ve Çimlendirme Eğitimi verdi. Doğal ve güvenli gıdanın önemine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Yerel tohumları geleceğimiz olan çocuklara anlatmamız gerekiyor” dedi.

İlkokul ve lise olmak üzere toplam 80 öğrenciye iki grup halinde verilen eğitimlerde, Bornova Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nde görevli ziraat mühendisleri hem ata tohumu hem de çimlendirmenin nasıl olacağı anlattı. İki ayrı okulda gerçekleştirilen eğitimde, öğrenciler seçtikleri çeşitli türdeki tohumları verilen saksılarda toprakla buluşturup ilk can suyunu verdi. Çocuklar tohum ekilen saksıları evlerine götürüp bakarak yetişme süreçlerini izleyecek. Fideye dönüşen balkabağından bibere, patlıcandan domatese çeşitli türdeki sebze tohumları daha büyük saksılara alınarak ürün vermesi sağlanacak.

Doğal ve güvenli gıda vurgusu

Doğal ve güvenli gıdanın önemine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Yerel tohumlarımıza sahip çıkma adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Kayadibi Mahallemizde bir yerel tohum bahçesi oluşturduk. Özellikle sağlıklı gıdalara erişimin giderek zorlaştığı günümüzde geleceğimiz olan çocuklarımızın atalık tohumlarımızı tanıması çok önemli. Bu alandaki çalışmalarımız artarak devam edecek” diye konuştu.

BORNOVA HEPİMiZİN!

Copyright © 2022 Bornova Belediyesi
Tüm hakları saklıdır.

Kazım Dirik Mah. Fevzi Çakmak Cad. No: 38  |  Telefon: (0232) 999 19 19  |  E-mail: [email protected]