Bornova Belediyesi Kurumsal Web Sitesi
ENGLISH
  • ANA SAYFA
  • KURUMSAL
    • Başkan
    • Başkanın Mesajı
    • Organizasyon Şeması
    • Meclis Üyeleri
    • Muhtarlar
    • Tarihçe
    • Etik Komisyonu
    • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
    • İhtisas Komisyonları
    • Yönetmelikler
    • Birimlerimiz
    • Afet ve Acil Durum Toplanma Alanları
    • Kardeş Belediyeler
    • Üyeliklerimiz
    • Saydamlık ve Hesapverilebilirlik
  • Raporlar
  • E-BELEDİYE
    • E-Belediye Hizmetleri
    • İhale İlanı
    • İstek Şikayet
    • İmar e-Ruhsat
    • Taşınmaz Mal Kiralama İlanı
    • Sicil Arama
    • Bilgi Edinme (Gerçek)
    • Bilgi Edinme (Tüzel)
    • Parselasyon Planları
    • İmar Durumu Sorgulama
    • Meclis Kararları
    • Meclis Gündemi
    • Askıya Çıkan İmar Planları
    • IBAN numaraları
  • Bornova Rehberi
  • İletişim
Hızlı Menü

Bornova’da budama yapılan dallar geri dönüşümle tekrar kazandırılıyor

  • Ana Sayfa
  • /
  • Haberler
  • / Bornova’da budama yapılan dallar geri dönüşümle tekrar kazandırılıyor

Bornova’da budama yapılan dallar geri dönüşümle tekrar kazandırılıyor

Bornova Belediyesi budama işlemlerininden çıkan atıkları  gübreye dönüştürüyor
18 Ocak 2021

Bornova Belediyesi ağaçların gelişimini kuvvetlendirip sağlıklı hale getirmek için ilçe genelinde yaptığı ağaç budama işlemlerininden çıkan atıkları  yeniden değerlendiriyor. Yol kenarlarında, yeşil alanlarda, park ve bahçelerde bulunan kurumuş veya tehlike arz eden ağaçlardan çıkan dal ve yapraklar torf makinasıyla organik gübreye dönüştürülüyor. 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri tarafından budama işlemi yapılan ağaçlardan çıkan dallar torf makinesi ile öğütülüyor. Yongalanmış ürünler toprak yüzeyine serilerek ya da bir çukur içine gömülerek 1-1,5  sene kadar bekletilerek çürümesi sağlanıyor.  Bu yöntemle elde edilen doğal gübre bitkilerin köklerine uygulanarak sağlıklı büyümelerini sağlarken  yapraklarını  çoğaltarak görsel açıdan güzellik veriyor.

Bu yöntemle geri dönüşüme kazandırılan dallar ağaçlık alanlarda ve fidanlıklardaki bitki üretim yataklarında kullanılırken, belediyenin gübre alım maliyeti de düşürülerek tasarruf etmesi sağlanıyor. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Geri dönüşümle elde ettiğimiz gübreyi ilçemizde bulunan park ve yeşil alanlara kullanıyoruz. Ayrıca budama sırasında elde edilen kalın odunları da yakacak olarak ihtiyaçlı vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz”dedi. 

BORNOVA HEPİMiZİN!

Copyright © 2022 Bornova Belediyesi
Tüm hakları saklıdır.

Kazım Dirik Mah. Fevzi Çakmak Cad. No: 38  |  Telefon: (0232) 999 19 19  |  E-mail: [email protected]