Bornova Belediyesi Kurumsal Web Sitesi
ENGLISH
  • ANA SAYFA
  • KURUMSAL
    • Başkan
    • Başkanın Mesajı
    • Organizasyon Şeması
    • Meclis Üyeleri
    • Muhtarlar
    • Tarihçe
    • Etik Komisyonu
    • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
    • İhtisas Komisyonları
    • Yönetmelikler
    • Birimlerimiz
    • Afet ve Acil Durum Toplanma Alanları
    • Kardeş Belediyeler
    • Üyeliklerimiz
    • Saydamlık ve Hesapverilebilirlik
  • Raporlar
  • E-BELEDİYE
    • E-Belediye Hizmetleri
    • İhale İlanı
    • İstek Şikayet
    • İmar e-Ruhsat
    • Taşınmaz Mal Kiralama İlanı
    • Sicil Arama
    • Bilgi Edinme (Gerçek)
    • Bilgi Edinme (Tüzel)
    • Parselasyon Planları
    • İmar Durumu Sorgulama
    • Meclis Kararları
    • Meclis Gündemi
    • Askıya Çıkan İmar Planları
    • IBAN numaraları
  • Bornova Rehberi
  • İletişim
Hızlı Menü

Bornova’da dev işbirliği

  • Ana Sayfa
  • /
  • Haberler
  • / Bornova’da dev işbirliği

Bornova’da dev işbirliği

Kız öğrenciler için el ele
8 Haziran 2022

 

Üniversite öğrencilerinin yaşadığı yurt sorununu çözmek için kız öğrenci yurdu açmaya hazırlanan Bornova Belediyesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile Ortak Hizmet Projesi protokolü imzaladı. Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesinde gerçekleşen protokol töreninde ÇYDD Genel Başkan Yardımcıları Lale Platin ve Av. Sedat Durna ile Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, işbirliği için imzaları attı. Bu özel günde törene katılan İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği Danışma Kurulu Üyesi Ayhan Baran ve Altınordu altyapısında yetişen ve geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’nin file bekçiliğini yapan Berke Özer de Başkan İduğ’a bir sürpriz yaparak yurt binasının birer katının masraflarını karşılamayı teklif etti. 

Bornova Belediyesi’nin ÇYDD ile 300 kişi kapasiteli yurt projesi için yapılan protokol törenine Bornova Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, ÇYDD şube temsilcilerinin yanı sıra Fenerbahçe Spor Kulübünün genç kalecisi Berke Özer ile ÇYDD Desteği alarak eğitim hayatını sürdüren Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencisi Berfin Öztürk de katıldı. 

Pozitif ayrımcılık

Törende yaptığı konuşmada eğitimle ilgili yapılan çalışmaların çok değerli olduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Kız öğrencilere pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğine inanıyorum. Çünkü üniversiteyi kazanan kız çocukları özellikle barınma konusunda büyük sıkıntı yaşıyor. Üniversite kenti dediğimiz İzmir’de yurt oranın çok düşük olduğunu görüyoruz. Çünkü kız öğrencilerin okuması, kadının ekonomik özgürlüğünü kazanması, bağımsız olması demek. Kadınların bağımsız olması ise Türkiye’nin de bağımsız olması demek” diye konuştu. 

Başkan İduğ, kız yurdunun binaya yapılan güçlendirme çalışmasının ardından açılacağını hatırlatarak, “Bugün buradan bir müjde daha vermek isterim.  Bornova’nın tam merkezinde, 300 kişilik yurda çok yakın ikinci bir noktada 100 kişilik bir kız yurdu daha yapacağız.” dedi. 

Destek olanlara teşekkür

ÇYDD ile yapılan işbirliğinin örnek olmasını dileyen Başkan Mustafa İduğ, “Ayhan Baran gibi bu konuda duyarlı, hassas ve bizi yalnız bırakmayan kişiler sayesinde eğitim çalışmalarının daha iyi noktalara taşınacağına inanıyorum bu çalışmada bize destek olan herkese teşekkür ederim” diyerek düşüncelerini dile getirdi. 

ÇYDD’den İduğ’a teşekkür

ÇYDD olarak Bornova Belediyesi ile işbirliği yapmaktan gurur duyduklarını dile getiren ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Lale Platin, Başkan İduğ’a eğitim konusundaki çalışmaları için teşekkür etti. Platin, “Eğitimde yaşanan en büyük sorunlardan biri olan yurt sorununu çözmek için bugün Bornova Belediyesi ile bir adım atıyoruz. Bornova Belediyemiz öncü davranarak 300 kız öğrenciye yuva sağlayacağımız bir çalışma başlatıyor. Benzer çalışmaların artmasını diler, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

BORNOVA HEPİMiZİN!

Copyright © 2022 Bornova Belediyesi
Tüm hakları saklıdır.

Kazım Dirik Mah. Fevzi Çakmak Cad. No: 38  |  Telefon: (0232) 999 19 19  |  E-mail: [email protected]